Disclaimer

All personal images and contents on this page are copyrighted and the sole property of shustory.blogspot.com. No one is given permission to use any images from this blog without my written permission.

Wednesday, January 26, 2011

Baby's stuff 1: From BabyLove warehouse sale

Seperti yang diwar2kan sebelum ni (klik untuk lihat entry), pergi masa first day opening, memang sesak sangat2, susah nak pilih2 barang. Masa tengah2 shopping, terjumpa dengan blogger Cuna, dia pun tak nak melepaskan peluang untuk grab baby's stuff dari jualan gudang ni.

Shu sudah pun mula membeli barang2 baby. Ini baru 1st phase shop for baby's stuffs. Tak semua barang dalam ada kat warehouse sale tu. Sebelum shopping memang dah buat survey market price untuk barang2 yang hendak dibeli. So, agak murahla barang2 kat warehouse tu.


Bath tub


Towel & 6 pieces washcloths


Baby cot bedding set (7 in 1) & Pinholes synthetic mattress


Rompers set (4 helai romper dan 6 helai sapu tangan)
Mula2 ingatkan yang gulung2 tu socks, bila buka rupa2nya washcloths. So total sekarang ada 12 helai washcloths. Banyaknyer...


Baju tidur baby 3 helai dan sehelai jumpsuit
Baju nak kene tambah lagi sikit, tapi untuk baju lengan panjang dan seluar panjang dah cukup la kot.

Mittens & Bootees (2 sets) + 1 cap
Agak2 cukup tak ni. Orang pesan jangan beli banyak2, nanti ada orang bagi. Tapi ada ke orang nak bagi hadiah kat baby kitaorang ni?

Adjustable Infant Wrap @ Bedung bayi moden, RM28


2 helai blanket (with and without hood each)


Baby's traveling bag
Beg ni untuk letak barang2 baby untuk dibawa ke hospital bila hendak bersalin nanti.

Ni actually tak de pun dalam list, tapi macam cute je benda alah. Try beli, mana tau dengan mainan ni boleh buat baby leka kan.
Play Gym


Bukan sekali je pergi warehouse sale ni, hari Sabtunye kitaorang datang lagi untuk beli baby cot dan stroller. Konon nak beli lepas habis berpantang nanti, tapi Mr. Hubby cakap, alang2 dah murah ni, beli aje la. Tapi kali ni pergi, tak sesak pun macam 1st day kitaorang pergi. Nak pilih2 barang pun senang sangat, tak payah beratur panjang nak bayar. Kalau tau, datang je hari sabtu. Lupa nak snap gambar untuk stroller dan baby cot yang dibeli, tapi lebih kurang macam kat bawah ni la.


Baby Cot warna putih
Harga baby cot ni cuma RM150, tu yang grab terus walaupun rancangan asal nak beli lepas deliver nanti. Baby cot ni pilih warna putih sebab nak padankan dengan set bilik tidur kitaorg ;)

Sekarang ni tinggal nak beli baby's toiletries. Bila la Pureen atau Anakku nak buat warehouse sale ni. Lepas tu cukup dah barang baby. Kalau ada info, bagi tau k.


14 comments:

  1. murah nye baby cot tu...rugi plak x g...uhu

    ReplyDelete
  2. yanie, murah gak la, masa 1 day pergi, ada baby cot tu harganya rm99 je. tapi bila tokey tu cakap kalau nak cantik2 lagi datang next day, tu yg kitaorg dtg balik.

    ReplyDelete
  3. knock..knock..blogwalking..already follow u..do follow my blog ya!! i'm a preggy mommy also =)

    ReplyDelete
  4. Welcome to my blog Kemn Azmaili

    ReplyDelete
  5. waaaa korang pun pegi blk rupenye...mmg murah baby cot...btw baby's bag tu cantik la...bape rgt ye u beli?

    ReplyDelete
  6. kitaorg pergi balik gara2 stroller & baby cot. Bag tu agak pricey la, RM69 tapi shu suka. Cukup la nak letak barang2 baby bila g hospital nanti.

    ReplyDelete
  7. hehe... seronok Cik Shu ya... leo pegi gak... nak beli bath tub tu, tapi takde kaler putih.. kekwat tak? trus tny kakak babylove tu.. dia kata, product dia kat summit jugak.. so i pegi summit, beli bath tub kaler putih... tapi takde design sama, yg ni ada drainage hole so mahal sikit la.. RM30 gitu.. hari tu RM18 je kan....

    mende2 lain leo dah beli... but i bought the wash cloth yg sama ngan u beli tu jugak.. sbb berkenan sgt.. ahahha.... and another one we bought mainan nak gantung kat babycot.. hehe... ada zirafah cute2.. :)

    ReplyDelete
  8. memang seronok shopping barang baby ni, nasib baik awal2 buat list. kalau tak mesti beli terlebih2, tu pun shu ada beli 1 barang yg tak de dalam list --> playgym.
    Ok gak harga bath tub tu, tak la mahal sgt sebab ada drainage hole.

    ReplyDelete
  9. seronoknyer shopping barang baby...!!! tumpang teruje... :)

    ReplyDelete
  10. hye cik shu,
    i pun dah prepare sume brg baby..now, just tinggal my baby deliver je..tak sabar rasanya.. happy shoppingg!!

    ReplyDelete
  11. salam shue...excited lak tgk shue dok wat persiapan baby nie..semoga kesihatan baik2x ja ya..

    ReplyDelete
  12. shu, u mng GA kainlampin tu. best2 dpt CD free. congrats :)

    ReplyDelete
  13. shu, baby cot tu beli kat mane? murah la. ;)

    ReplyDelete
  14. kat warehouse yang shu mention kat previous entry. Berbaloi2

    ReplyDelete