Disclaimer

All personal images and contents on this page are copyrighted and the sole property of shustory.blogspot.com. No one is given permission to use any images from this blog without my written permission.

Wednesday, December 19, 2012

Tak boleh LIKE, Share, comment kat FB

Hari ni, masa browsing through FB shu noticed, Shu tak boleh View others comment, LIKE, share dan jugak update status. Nak edit profile atau configure setting pun tak boleh. 

Then Shu google issue ni dan jumpa jalan penyelesaiannya.

Caranya --> kat URL, buang apa sahaja sebelum facebook.com. Then gantikan dengan https://

Selesai!

Then, korang boleh lihat wall fb uols macam biasa.

Issue ni jadi mungkin semalam shu login fb guna tab yang baru Shu beli. But before that shu access fb through my laptop tapi tak logout. So bila shu nak browse fb guna laptop semula, shu menghadapi masalah ni. FB detect insecure browsing.

7 comments:

  1. . hi , kenapa tak boleh jugak sy buat . . tlg sy boleh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam kes saya, punca saya tak boleh like, share n komen sebab saya login fb kat tab tapi tak logout. Then bila login fb kat pc, tu yg jadi masalah ni. Jadi masa saya browse kat pc, saya masuk fb dengan address https://facebook.com and problem solved.

      Delete
    2. sebenarnya ini masalah browser....
      brwoser mungkin telah terganggu atau dijangkiti virus


      apa yg perlu ialah unistall browse yg telah terganggu

      anda mungkin perlu guna browser lain
      sementara menginstall browser baru


      dan jangan terlalu banyak like....kerana like mungkin akan menganggu facebook anda


      selamat mencuba....



      ezy_c.m.a.z (security gurd)

      Delete
  2. Replies
    1. Maybe ur case lain issue kot. So cara ni not work for you. Cuba cari punca masalah the google, banyak org share issue ni. Sorry can't help.

      Delete
  3. mcm mne nk uninstall browser yg kne virus tu @azizi aziz?

    ReplyDelete