Disclaimer

All personal images and contents on this page are copyrighted and the sole property of shustory.blogspot.com. No one is given permission to use any images from this blog without my written permission.

Thursday, January 31, 2013

Yes, It's confirmed

Haishhhh... lambat betul nak update kan?. Baiklah, rentetan daripada entry sebelum ni (klik sini), dek kerana was2, shu buat test lagi. for second test, serta merta nampak double line dengan jelasnye.
Double line nampak dengan jelasnye.

Tapi masih tak puas hati lagi. Pergi famasi beli digital pregnancy test plak. Keputusannye positive pregnant, dan indicate 2-3 week conceived.

3rd test

Hamboi... dulu sekali test, terus confident, terus gi jumpa doctor untuk pengesahan. Kali ni sampai 3 kali buat test ko..... 

Next step, pergi jumpa doctor buat ultrasound, dah nampak dah, tapi masih kecil lagi. baru 4 minggu time tu. Tapi kalau ikut entry ni ditulis, dah masuk 7 minggu sekarang.

Memandangkan Shu lupa tarikh last period, doc suruh datang buat ultrasound lagi on the following month untuk confirmkan EDD. 

Pregnancy kali ini, Shu tak de la alami morning sickness yg teruk sangat. Bila petang je, kepala pusing2, badan rasa berat, sejuk2, dan mengantuk. Tekak dah tak leh terima Ayam. Padahal, ayam goreng memang favourite. Dulu pantang ade je drumstick ayam dalam fridge, mesti nak goreng. Makan dengan selera sekali, sekarang ni, pandang pun boleh mual tekak ni dibuatnye. Jadi, stock ayam pun dah kurang kat rumah ni. Bau2 masakan pun tak leh terima. Kali ni selera makan lain macam sikit. Tak suka makan lauk pauk berkuah,maybe sebab baunye kot. Bagi Shu sekarang ni, makan nasi dengan ikan bilis, dan kicap pun dah cukup. Mak masak lauk2 memang tak pandang dah. Dari segi makan, makin cerewet la. Tu yg jadi masalah bila nak kuar lunch pada hari bekerja. Tak tahu nak makan ape??? last2 telan subway je :(

16 comments:

  1. Alhamdulillah...congrats shu..happy for u....take care ye mummy...

    ReplyDelete
  2. wow, tahniah dear. saqlain nak dpt adik. bestnyaaa. tak suka mkn ayam? insyaALLAH bb boy lagi tu. hiks. sebab pregnantkan adli dan arrizqi tak suka ayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cha, Insyaallah lepas ni saqlain ada kawan. Instinct Shu rasa begitu, next gonna be a boy. Tapi tak kisah pun :)

      Delete
  3. A big congratulation for u and family!happy pregnancy ya

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, Congrates dear :)

    ReplyDelete
  5. Congrats babe! Kite geng! Yeayyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks MissRhana,anak kita pun leh jadi geng nanti ;)

      Delete
  6. congrats shu..
    nampaknye sume babies 2011 dah na dpt adik ni

    ReplyDelete
  7. tahniah shu..akhirnya dh nak dpt yg ke-2.syukur rezki dr allah

    ReplyDelete
  8. congrates weiiii!!!! take care huh

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah....new a.i jr coming up..congrats shu n family :)

    ReplyDelete
  10. shu... tahniah tahniah.. waaa excited nya ain.. meh nak hug hug.. muah muah... suka suka.. tahniah shu.. ain happy sgt sgt.. saqlain dah nak ada adik.. harap2 Auf pon dapat adik jugaks..

    ReplyDelete