Disclaimer

All personal images and contents on this page are copyrighted and the sole property of shustory.blogspot.com. No one is given permission to use any images from this blog without my written permission.

Wednesday, April 6, 2011

Kenduri Doa Selamat - Done

03.04.2011

Alhamdulillah, selesai sudah kenduri doa selamat dan tahlil pada ahad yang lalu. Kenduri untuk Shu jugak   Sejak mengandung 7 bulan lagi mak dah suruh buat kenduri ni, tapi dah nak masuk 9 bulan baru sempat nak buat. Alaa... kenduri ni buat kecil2an aje kat rumah mak di Port Klang. Lepaskan niat mak dan Mr. hubby. Ramai gak tetamu datang memenuhi undangan. Lauk pauk habis, tak membazir pun.

Mulai hari Sabtu pagi, family semua bertungkus lumus menjayakan kenduri ni. Pagi2 lagi, Shu dan kakak ipar sudar ke pasar membeli barang. Berjalan ke hulur-hilir, beli barang2, amik perkakas untuk masak dan hidang lauk pauk. Angah tak henti2 tolong buat keje di dapur, Abang Lang tolong masak lauk pauk yang sedap tu. Thanks to all my family bertungkus lumus. Sangat korang semua.

Mak buyung ni pulak tak hengat diri. Mak sudah bilang jangan buat keje berat, Mr. Hubby suruh duduk je, jangan buat keje. Tapi mak buyung ni sangat degil, sudahnya lepas habis kenduri, kaki jadi macam ni.


Malamnya memang dah tak larat berdiri dan berjalan. Sebelum tidur suruh Mr. Hubby massage kaki ni. The Next day, tak larat nak g keje tapi masih bekerja. Apa lagi WFH la.

5 comments:

  1. Ye Cik Puan Fara, saya boleh Work From Home.

    ReplyDelete
  2. eh, eh..shu dh nak brsalin dh ek?
    bengkak btol ha kaki tu...salu2 la sapu minyak ye....jgn biarkan kaki sejuk tau. take care dear!!!

    ReplyDelete
  3. Atie: Insyaallah, tak lama je lagi. Malam2 tdo pakai stokin, kat rumah pun pakai sandal rumah.
    Bieta: tak nak surut2 bengkak ni.

    ReplyDelete