Disclaimer

All personal images and contents on this page are copyrighted and the sole property of shustory.blogspot.com. No one is given permission to use any images from this blog without my written permission.

Monday, April 11, 2011

Baby Stuff: Completed

Cukup setakat ni hunting for baby's stuff. Semua barang2 basic dah ada. Consider preparation untuk menyambut kedatangan baby dah ready. Semua ni beli dari Jusco midvalley setelah menunggu warehouse sale yang tak kunjung tiba. Kalau ada pun hujung bulan 4 ni. Time tu tengah menunggu hari je, silap2 hari bulan dah terberanak. So, grab je kat JJ sebelum megasale habis, Still ada diskaun walaupun tak banyak.

Checklist memang ada, tapi banyak dah kene discard dengan Mr. hubby. Kalau ikut list, nak beli itu ini, tapi Mr. hubby akan tanya setiap kegunaan barang2 tu. Kalau tak perlu, dia tak bagi amik. Contohnya, cecair pencuci pakaian bayi, Mr. hubby suruh guna je sabun biasa, dulu2 tak de pun sabun pencuci bayi ni. .Mr. hubby cakap, tu semua taktik2 pengeluar produk untuk jual product diaorang.

Akhirnya, ni je yang beli. 

Semuanya serba satu. Lepas pantang nanti sambung shopping keinginan mummy untukk baby pulak.

2 comments:

  1. hoho byk jugak dh beli.. asna belum beli lg keke ;D

    ReplyDelete
  2. tak la banyak. Beli yang perlu je dulul.

    ReplyDelete