Disclaimer

All personal images and contents on this page are copyrighted and the sole property of shustory.blogspot.com. No one is given permission to use any images from this blog without my written permission.

Wednesday, April 13, 2011

All my bag are packed and im ready to go

Barang2 baby dah complete.

Pakaian baby yang perlu dicuci pun dah cuci. 
Then semua barang2 yang perlu di bawa ke hospital pun dah pack. Apa yang shu bawa? check it out.



My baby's bag:
  • 1 helai Hooded blanket
  • 1 helai Baby blanket
  • Baby's clothes (2 pasang baju lengan panjang & seluar panjang,  1 pasang baju lengan pendek &  seluar pendek, 1 helai romper)
  • 3 helai Barut baby
  • 6 keping Newborn diapers
  • 3 helai kain Lampin (untuk bedung baby)
  • 1 set Mittens & Booties
  • 1 x Baby hat
  • 2 helai Washcloth
  • 1 helai Baby towel
  • Baby oil, Cologne (my fren cakap lain2 barang macam syampoo, bedak bayi & etc tak payah bawak. Nanti nurse akan mandikan baby).
  • 1 pek kecil Baby wipes
  • Minyak yuyi 
  • Plastic bag (untuk baju/kain yang kotor & basah)
Mummy's bag =):

My friend advice bawak baju untuk balik je. Bila kat hospital kene pakai baju pesakit.
  • 1 helai T-Shirt longgar
  • 1 helai kemeja butang depan 
  • 1 helai Kain batik
  • 1 helai Sweater
  • 1 helai Tudung
  • 1 pack disposable panties (5 helai)
  • 2 helai Nursing bra
  • 1o keping Maternity pad  (onee cakap bawak lebih sebab darah byk kuar nanti)
  • 1 pasang stokin
  • 1 helai Towel
  • 1 helai Shawl
  • 2 set Breastpad
  • Toiletries
  • Air zam-zam & minyak selusuh (to be packed later)
  • Madu for tahnik (to be packed later)
Lain2 dokumen dan barang2 yang perlu di bawa bersama:-
  • My IC, kad nikah (always in my purse)
  • Kad kehadiran PPUM & Buku Pink (always in my handbag)
  • Handphone & Camera (always in my handbag)
  • Buku Surah Yassin 
Barang2 baby selebihnya, simpan kat dalam polkat dot pink storage ni untuk di bawa ke rumah mak nanti. Beli dari COSWAY.


13 comments:

  1. waaa...da nk dekat dah shu,brg pn da siap semua,siap2 letak dlm bonet kerete k...gud luck mummy!insyaAllah semuanya dipermudahkan nti.. =)

    ReplyDelete
  2. wahh dah ready dah ek...aku doakan moga dipermudahkan segalanya...jgn lupa korek2 tips utk melahirkan, berpantang...so ko bleh bersedia mental n fizikal...maybe ko bleh tgk entry yg aku penah share psl benda2 ni k...

    ReplyDelete
  3. pink storage tu cumell...cant wait to see ur baby sis...

    ReplyDelete
  4. wah dh lengkap...selamat bersalin ye t.shu

    ReplyDelete
  5. wahhh..shu ko ni very particular la...perfect sgt. respek la mommy mcm ni.
    nway slmt brjuang ye kwn!!!
    teran kuat2 tau nnti.

    ReplyDelete
  6. wahh...kak shu da prepare smua...sy blm hbs prepare lg....brg bby da..brg mama blm clear lg....

    ReplyDelete
  7. Yun: Kemas2 ni untuk standby dalam kete.
    Dalia: Insyallah, nak tak nak kene get ready gak kan?
    Yanie: That's why i lke it.
    Ayu: Barang2 polka do memang selalunya comel =)
    Mia: Kalau ikut keperluan, kira dah lengkap la. doakan shu dan baby sihat dan selamat ye.
    Atie: tak la particular mana pun kalau dibandingkan dengan mama yang dah ada 2 cute little girls. Maybe terlalu teruja nak sambut baby ;)

    ReplyDelete
  8. shu,
    kotak tu sgt comel.
    lps baca ur n3 ni, i trus rasa nk kemas2.. even br msk 7bln, tp dh ramai org advise prepare brg baby dlm kete dr skrg.. wiken ni nk membasuh la :)

    ReplyDelete
  9. Bieta: Dah minggu 37, tu yg cepat2 pack up.
    Fara: Kalau barang2 baby dah complete, leh la kemas2. Kalau tak, kemas barang mummy dulu.

    ReplyDelete
  10. kenapa kita pula rasa berdebar ni. hihiii. ikut teruja. cumelnya baju-baju baby tu. mesti shu belek tiap2 hari kan?

    ReplyDelete
  11. ch@: memang geram tgk baju baby ni. sebab tu kene sorok dalam kotak. tu pun bila lalu depan kotak tu, suka selak2 ;)

    ReplyDelete
  12. cik shu, comel la kotak tu.. suke2 :)

    ReplyDelete